Skoči do osrednje vsebine

Zasedanje Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo

do
Luksemburg
Ministrica Irena Šinko se bo udeležila zasedanja Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo, ki bo tokrat potekal v Luksemburgu. Na zasedanju bodo v obravnavi kmetijske in ribiške točke.

V sklopu ribiških točk, bo tako kot vsako leto ob tem času, predsedstvo skušalo doseči politični dogovor glede ribolovnih možnosti za Baltsko morje za prihodnje leto. Ministri bodo opravili razpravo tudi v okviru priprav na novembrsko zasedanje Mednarodne komisije za ohranitev atlantskega tuna.

V sklopu kmetijskih točk se bo nadaljevala razprava o razmerah na kmetijskih trgih, v luči posledic vojne v Ukrajini, ministri pa se bodo seznanili tudi s poročanjem Komisije o trenutnem stanju vprašanj v zvezi z mednarodno trgovino s kmetijskimi proizvodi. 

Ministrica se bo ob robu zasedanja 17. oktobra udeležila tudi srečanja Skupine za gozdove, (For Forests Group), na kateri ministri držav, ki sodelujejo v Skupini, nameravajo podpisati Smernice in načela za tesnejše sodelovanje pri gozdarskih zadevah v Evropski uniji.

Več informacij o zasedanju na spletni strani Sveta EU.

Predvidena je IZJAVA za medije ministrice preko Zoom – v ponedeljek, 17. oktobra, predvidoma ob 16. uri. Točen termin in podrobnosti bodo sporočene naknadno.

Medijem bomo po dogodku posredovali sporočilo za javnost.