Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Papič se bo udeležil 19. Foruma za znanost in tehnologijo v Kyotu

do
Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič se bo udeležil 19. Foruma za znanost in tehnologijo v Kyotu.

Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič se bo na povabilo ministra za znanost in tehnologijo v kabinetu predsednika vlade Japonske Takayukija Kobayashija ter predsedujočega Forumu Hiroshija Komiyame udeležil 19. Foruma za znanost in tehnologijo v Kyotu, znotraj katerega bo potekala okrogla miza ministrov, pristojnih za znanost.

Ob robu foruma bo potekala tudi konferenca (angleško: EU-Japan Science Policy Forum 2022), ki jo organizirata delegacija Evropske unije na Japonskem in japonski nacionalni inštitut (angleško: National Graduate Institute for Policy Studies). V času obiska na Japonskem bo imel minister srečanja s predstavniki japonskih oblasti, z visokimi predstavniki Evropske komisije in s slovensko skupnostjo, obiskal pa bo tudi več institucij.

Bilateralno se bo dr. Papič srečal z japonsko ministrico za izobraževanje, kulturo, šport, znanost in tehnologijo Keiko Nagaoka, z evropsko komisarko za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Mariyo Gabriel, s predsednico Evropskega raziskovalnega sveta Mario Leptin in s slovenskimi profesorji, ki delujejo na Japonskem. Obiskal bo tudi Inštitut za raziskovanje pospeševalnika visokih energij KEK v Tsukubi ter Nacionalno agencijo za raziskave in razvoj NEDO, kjer se bo srečal s predsednikom Hiroakijem Ishizuko.