Skoči do osrednje vsebine

Novinarska konferenca ob Svetovnem dnevu turizma

Vlak Slovenskih železnic, peron številka 3, na železniški postaji v Ljubljani
Svetovni dan turizma, ki ga obeležujemo 27. septembra, letos poziva k ponovnemu razmisleku o turizmu. Tematika letošnjega svetovnega dneva turizma je tesno povezana z uresničevanjem vizije slovenskega turizma, to je zelene butičnosti, manjšega odtisa in večje vrednosti za vse. Posebno pozornost letošnji dan turizma namenja tudi zaposlenim v turizmu, saj so le-ti tisti, ki oblikujejo pristna in edinstvena doživetja.

Letošnji svetovni dan turizma bomo obeležili s skupno novinarsko konferenco Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in Slovenske turistične organizacije (STO). Vabimo vas, da se nam pridružite na novinarski konferenci, ki bo potekala v torek, 27. septembra, s pričetkom ob 11.55. uri, na vlaku Slovenskih železnic.

Na novinarski konferenci bosta minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han in direktorica STO mag. Maja Pak predstavila aktualne izzive slovenskega turizma ter projekte, aktivnosti in ukrepe, s katerimi gospodarsko ministrstvo in STO nanje odgovarjata. Veseli nas, da bo z nami tudi mag. Darja Kocjan, direktorica potniškega prometa na Slovenskih železnicah (SŽ).

Prosimo, da svojo prisotnost na novinarski konferenci potrdite najkasneje do ponedeljka, 26. septembra do 10. ure, na e-mail: pr@slovenia.info.

Ne spreglejte: ker bo novinarska konferenca potekala na vlaku SŽ, vas prosimo, da se nam na peronu številka 3, na železniški postaji v Ljubljani, pridružite najkasneje ob 11.40. V Ljubljano se bomo z vlakom vrnili ob 15. uri.