Skoči do osrednje vsebine

Digitalne rešitve za uporabnike javnih storitev na 21. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

do
Ljubljana, Cankarjev dom
Na 21. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki letos poteka pod geslom "Vsi smo ena generacija", bodo obiskovalci lahko spoznali digitalne rešitve, ki jih za uporabnike javnih storitev razvijamo na Ministrstvu za javno upravo, v Službi za digitalno preobrazbo in Nacionalnem inštitutu za varovanje zdravja.

Na razstavnem prostoru »e-poslujem za državo« (v prvem preddverju Cankarjevega doma) se bodo obiskovalci lahko seznanili s storitvami državnega portala eUprava, spoznali e-storitve portala zVem, oddali pobudo za poenostavitev postopkov na STOP Birokraciji, na voljo pa bo tudi prijavna služba SI-TRUST in referenti iz Upravne enote Domžale, kjer bodo obiskovalci lahko pridobili mobilno identiteto smsPASS ali digitalno potrdilo SIGEN-CA.

Podrobnosti o elektronskih storitvah v letaku F3ŽO.

Rdeča nit tokratnega dogodka bo digitalizacija za vse generacije. Tako bo prvi dan festivala, 27. septembra 2022, od 12. do 14. ure potekala okrogla miza z naslovom »Kakšne spremembe bi morala prinesti digitalina preobrazba v življenja starejših oseb in ranljivih skupin?«, na kateri bosta zbrane uvodoma nagovorila državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo Jure Trbič in dr. Aida Kamišalić Latifić, državna sekretarka na Službi vlade za digitalno preobrazbo.

V diskusiji omenjene okrogle mize bo sodelovala tudi Kristina Valenčič, vršilka dolžnosti generalne direktorice Direktorata za informatiko na Ministrstvu za javno upravo.

Več o sodelujočih na okrogli mizi v programu Festivala za tretje življenjsko obdobje.

Vljudno vabljeni!