Skoči do osrednje vsebine

Udeležba ministrice Fajon na splošni razpravi 77. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov

do
New York, ZDA
Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se bo skupaj s predsednikom Borutom Pahorjem udeležila splošne razprave 77. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, ki mu bo predsedoval Csaba Kőrösi. Tema splošne razprave bo "Prelomni trenutek: reformne rešitve za medsebojno povezane izzive".

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon bo ob robu splošne razprave opravila številna dvostranska srečanja z zunanjimi ministri in drugimi sogovorniki iz različnih regij. Gostila bo ministrsko srečanje Zelene skupine ter sodelovala na ministrskih dogodkih, med drugim na srečanju zunanjih ministrov EU, Skupine za globalno upravljanje (3G), transatlantskih zunanjih ministrov, na sprejemu Foruma malih držav in na neformalnem srečanju zunanjih ministrov Procesa sodelovanja v Jugovzhodni Evropi (angleško South - East European Cooperation process - SEECP).

Ministrica Fajon bo 26. septembra 2022 v prisotnosti predsednika Pahorja gostila tudi uradni sprejem za diplomatski zbor v New Yorku z namenom predstavitve kandidature Slovenije v Varnostni svet OZN za obdobje 2024–2025.