Skoči do osrednje vsebine

Novinarska konferenca ob 21. Evropskem tednu mobilnosti

do
Železniška postaja Ljubljana
Evropski teden mobilnosti se letos odvija od 16. do 21. septembra.

Letošnji Evropski teden mobilnosti spodbuja trajnostne oblike mobilnosti, kot so kolesarjenje, hoja in uporaba javnega potniškega prometa. S trajnostno mobilnostjo prispevamo k čistejšemu ozračju in okolju, varčujemo z energenti, obenem pa skrbimo za boljšo psihofizično kondicijo.

Na Ministrstvu za infrastrukturo tudi sicer celovito pristopamo k prometnem načrtovanju, s katerim spodbujamo trajnostne oblike mobilnosti. V okviru tega subvencioniramo prevoze in izboljšujemo povezave v javnem potniškem prometu, implementiramo strategije uporabe alternativnih goriv, izboljšujemo železniško infrastrukturo, nenazadnje pa tudi načrtujemo, umeščamo in gradimo dobre ter uporabne kolesarske povezave.

Skupaj s Slovenskimi železnicami vam bomo predstavili aktualne informacije s področja slovenske trajnostne mobilnosti, naznanili pa bomo tudi, kaj pripravljamo za četrtek, 22. septembra 2022, ko beležimo dan brez avtomobila.

Vljudno vabljeni na novinarsko konferenco, ki bo v ponedeljek, 19. septembra 2022, ob 11. uri, na ploščadi pri tiru 1 Železniške postaje v Ljubljani.


Na novinarski se vam bodo pridružili:
- mag. Bojan Kumer, minister
- mag. Alenka Bratušek, državna sekretarka
- Dušan Mes, generalni direktor Slovenskih železnic