Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo na 54. Mednarodnem obrtnem sejmu

do
54. Mednarodni obrtni sejem (MOS), Celje
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je skupaj z organi v sestavi in izvajalskimi institucijami pripravilo bogat program predstavitve svojih aktivnosti v okviru 54. Mednarodnega obrtnega sejma, ki bo potekal v Celju od 14. do 18. septembra.

Državni sekretar Matevž Frangež je ob predstavitvi 54. MOS povedal: »Sejem MOS je daleč največji gospodarski dogodek v Sloveniji. Gre za povezovanje gospodarstva, obrti in podjetništva, povezovanje pa je ključno v tem času. Ministrstvo tudi letos ponovno sodeluje na sejmu. Naš namen je približati delovanje ministrstva in vseh izvajalskih institucij razstavljavcem in obiskovalcem sejma. Posebna skrb bo namenjena informiranju podjetnikov s področij delovanja ministrstva ter utrjevanju vezi in dialoga med podjetniki in obrtniki ter gospodarskim ministrstvom. Podjetnikom bomo na voljo s koristnimi informacijami, prav tako pa uvajamo 'Kavo z ministrom' vsak dan med 9. in 11. uro na razstavnem prostoru ministrstva v hali L1.«

Na stojnici MGRT bodo lahko obiskovalci in podjetniki pridobili informacije o različnih finančnih spodbudah za uspešno poslovanje in nastopanje na tujih trgih tako javne agencije SPIRIT, Slovenskega podjetniškega sklada in Javnega sklada RS za regionalni razvoj in razvoj podeželja. Podjetjem bodo na voljo informacije o pomoči podjetjem pri čezmejnih sporih, zaščiti intelektualne lastnine, lahko pa bodo koristili tudi svetovanje Tržnega inšpektorata ali Urada za meroslovje s področja merjenja energije. Obiskovalci sejma se bodo lahko tudi prvič v živo srečali z ministrom Matjažem Hanom na 'Kavi z ministrom', vsak dan med 9. in 11. uro na razstavnem prostoru ministrstva v hali L1.

Obiskovalci bodo lahko pridobili tudi povsem praktične informacije o varstvu njihovih pravic pri nakupih ali potovanjih. Bogat pa bo tudi turistični program, saj bodo obiskovalcem predstavljena odlična aktivna doživetja na prostem v Sloveniji ter turistične priložnosti Pohorja, Celja, Bele krajine, Krasa in Brkinov. Razstavni prostor ministrstva bo popestrila tudi tradicionalna razstava Čar lesa, ki lepo prikazuje in promovira rabo naše naravne surovine.

Na razstavnem prostoru ministrstva v znamenju vizije slovenskega gospodarstva »Zelena, ustvarjalna in pametna Slovenija« bodo poleg ministrstva sodelovali organi v sestavi (Tržni inšpektorat RS, Urad RS za intelektualno lastnino, Urad RS za meroslovje) in izvajalske institucije (SPIRIT Slovenija, Slovenska turistična organizacija, Slovenski podjetniški sklad, Slovenski inštitut za standardizacijo, Center Noordung, Javni sklad RS za regionalni razvoj in razvoj podeželja, Slovenska akreditacija).

V dvoranah bo potekal tudi bogat program predavanj in okroglih miz, in sicer s področij lesno-predelovalne industrije, razvoja turizma, odgovornega poslovnega ravnanja večnacionalnih podjetij, obveznosti podjetij pri prodaji preko spleta in skladnosti neživilskih proizvodov in sistema RAPEX. Predavanja in okrogle mize v obliki samostojnih dogodkov so brezplačna, za udeležbo na posameznem dogodku pa je potrebna prijava do vključno 9. septembra 2022.

Program strokovnih posvetov in aktivnosti Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo na 54. MOS

  • Program strokovnih posvetov in aktivnosti na razstavnem prostoru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo

    Udeležba na samostojnih dogodkih MGRT (strokovni posveti, okrogle mize) je brezplačna, obvezna pa je prijava na posamezni dogodek do vključno 9. septembra 2022. Udeleženci samostojnih dogodkov, ki se prijavijo v roku, bodo za udeležbo na dogodku prejeli brezplačno vstopnico za Mednarodni sejem.
    Brošure, publikacije

Prijavnica na 'Kavo z ministrom'

Srečanja z ministrom Matjažem Hanom v okviru 'Kave z ministrom' bodo potekala v četrtek, 15. 9. in v petek, 16. 9. na razstavnem prostoru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (dvorana L1, 1. nadstropje) v okviru 54. Mednarodnega obrtnega sejma. Za pogovor bo na voljo 15 minut

Za srečanje z ministrom je obvezna prijava preko obrazca. Prosimo vas, da izpolnite obvezna polja in izberete samo EN TERMIN srečanja. 

Obrazec za prijavo na 'Kavo z ministrom' najdete tukaj

Vaše podatke zbiramo izključno za namen srečanja z ministrom in jih bomo po koncu 54. MOS izbrisali iz vseh naših evidenc.

Seznam samostojnih dogodkov s kontaktom za prijavo

Udeležba na samostojnih dogodkih MGRT (strokovni posveti, okrogle mize) je brezplačna, obvezna pa je prijava na posamezni dogodek do vključno 9. septembra 2022. Udeleženci samostojnih dogodkov, ki se prijavijo v roku, bodo za udeležbo na dogodku prejeli brezplačno vstopnico za Mednarodni sejem.

SREDA, 14. september 2022

1. Priložnosti gozdno-lesnega sektorja za povečanje surovinske samooskrbe slovenskega gospodarstva in okrogla miza o prednostih in priložnostih gozdno lesnega sektorja za samooskrbo

12.00 - 13.30, Dvorana v medetaži dvorane L1

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna je prijava na email naslov do vključno 9. septembra 2022. 

2. Pot do višje dodane vrednosti v turizmu

13.00 - 16.30, Modra dvorana II

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna je prijava na email naslov do vključno 9. septembra 2022. 

3. Predstavitev OECD smernic za večnacionalne družbe za odgovorno poslovno ravnanje

15.00 - 16.30, Dvorana v medetaži dvorane L1

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna je prijava na email naslov do vključno 9. septembra 2022. 

ČETRTEK, 15. september 2022

1. Interno usposabljanje svetovalcev in referentov točk SPOT Svetovanje in SPOT Registracija

9.00 - 14.00, Mala kongresna dvorana

Dogodek je zaprt za širšo javnost. 

2. Obveznosti podjetij pri prodaji preko spleta

14.30 - 16.00, Dvorana v medetaži dvorane L1

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna je prijava na email naslov do vključno 9. septembra 2022. 

PETEK, 16. september 2022

1. Skladnost neživilskih proizvodov in sistem RAPEX

13.30 - 15.00, Dvorana v medetaži dvorane L1

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna je prijava na email naslov do vključno 9. septembra 2022.