Skoči do osrednje vsebine

Ekipa MJU na 54. Mednarodnem obrtnem sejmu z elektronskimi storitvami za državljane in poslovne subjekte

do
Celjski sejem
Na Ministrstvu za javno upravo (MJU) razvijamo in vzpostavljamo napredne elektronske storitve za državljane in poslovne subjekte, s katerimi omogočamo enostavno in hitro poslovanje z državo. Katere elektronske storitve so na voljo in kaj vse lahko uredimo na daljavo, bodo lahko spoznali obiskovalci letošnjega Mednarodno obrtnega sejma (MOS) v Celju in sicer na razstavnem prostoru pod geslom »e-poslujem z državo« (dvorana L1/04).
Naslovnica stojnice - infografika, kjer so logotipi vseh naštetih elektronskih storitev in slogan "e poslujem z državo".

Na sejmu MOS se predstavljajo elektronske storitve za državljane in poslovne subjekte | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

Na stojnici »e-poslujem z državo« se bodo obiskovalci celjskega sejma od 14. do 18. septembra 2022 lahko seznanili z novosti portala SPOT (osrednjega državnega portala za poslovne subjekte), spoznali možnosti, ki jih ponujata državni portal eUprava in Državni center za storitve zaupanja SI TRUST. Udeleženci sejma bodo lahko oddali pobudo za poenostavitev postopkov na Stop Birokraciji, na voljo pa bo tudi prijavna služba, kjer bo možno oddati zahtevek za pridobitev mobilne identitete smsPASS ali digitalnega potrdila SIGEN-CA. 

Ste že slišali za novo osebno izkaznico? Na sejmu bo tudi priložnost od bližje spoznati vse funkcionalnosti, ki jih omogoča nova osebna izkaznica, obiskovalci pa se bodo lahko preizkusili tudi v nagradni igri in prejeli praktično nagrado.

Kaj vse omogočajo elektronske storitve državne uprave, ki se bodo predstavljale na 54. sejmu MOS, lahko preverite v letaku za obiskovalce.

V četrtek, 15. septembra 2022, bo v okviru MOS potekalo tudi redno letno usposabljanje za referente in svetovalce sistema SPOT, na katerem bodo udeleženci pridobili najnovejše informacije o storitvah, ki jih ponuja SPOT.  Zbrane bodo nagovorili mag. Dejan Židan, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Rok Capl, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija, Ana Oblak iz Ministrstva za javno upravo, Martina Copot iz Zavoda za zdravstveno zavarovanje ter mnogi drugi strokovnjaki in sogovorniki, ki bodo referentom podali ključne informacije za delo s podjetniki in za podjetja. Podrobnosti o srečanju na portalu SPOT.

V petek, 16. septembra 2022, bo ob 10. uri sejem obiskala tudi ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, ki si bo med drugim ogledala tudi razstavni prostor »e-poslujem z državo« ter skušala opraviti eno izmed elektronskih storitev (eUprave, portala SPOT, Stop Birokraciji ali SI TRUST) na daljavo.

Vse ostale podrobnosti 54. Mednarodno obrtnega sejma so na voljo na spletni strani Celjskega sejma.

Vljudno vabljeni!