Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Fajon bo gostila prvo zasedanje Strateškega sveta za zunanjo politiko v novi sestavi

do
Ministrstvo za zunanje zadeve
V petek, 24. junija 2022, ob 10. uri se bo v dvorani Borisa Pahorja v Ministrstvu za zunanje zadeve sestal Strateški svet za zunanjo politiko v novi sestavi, ki ga bo vodila ministrica Tanja Fajon.

Člani strateškega sveta bodo razpravljali o aktualnih zunanjepolitičnih temah, s poudarkom na Ukrajini. Po zasedanju bo ministrica Fajon na dvorišču Ministrstva za zunanje zadeve dala izjavo za medije.

Člani v novi sestavi Strateškega sveta so: Predrag Bakovič, Smiljana Knez, Ivo Vajgl, Roman Kirn, Ljubica Jelušič, Uroš Svete, Jože Colarič, Lučka Kajfež Bogataj, Sandi Češko, Vasilka Sancin, Sabina Kajnč Lange, Dragoljuba Benčina, Boštjan Udovič, Vojko Volk, Zlatko Šabič. Jutrišnjega zasedanja se bodo udeležili Predrag Bakovič, Smiljana Knez, Ivo Vajgl, Roman Kirn, Ljubica Jelušič, Uroš Svete, Jože Colarič, Lučka Kajfež Bogataj.

Na tokratno zasedanje Sveta so na razpravo o Ukrajini vabljeni tudi: Spomenka Hribar, dr. Bojko Bučar, Iztok Šori, Dejan Steinbuch in Emil Milan Pintar.

Medijski program:

10:00 Začetek zasedanja Strateškega sveta za zunanjo politiko (FOTOTERMIN)
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve (dvorana Borisa Pahorja)

10:30 Začetek zasedanja Strateškega sveta za zunanjo politiko z gosti na temo Ukrajine (FOTOTERMIN)
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve (dvorana Borisa Pahorja)

12:30 – 12:45 Izjava za medije ministrice Fajon
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve (dvorišče Ministrstva za zunanje zadeve)

Informacija za medije:
Predstavnike medijev vabimo na fototermin in izjavo v Ministrstvu za zunanje zadeve. Prosimo, da nam namero o prihodu sporočite najpozneje do petka, 24. junija 2022, do 8. ure na pr.mzz@gov.si. Fotografe in snemalce za fototermin prosimo, da pridete na ministrstvo 15 minut prej. Vse predstavnike medijev za izjavo ministrice Fajon po koncu zasedanja prosimo, da pridete na ministrstvo ob 12.15. Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi preko elektronskega naslova pr.mzz@gov.si ali na telefonski številki 01 / 478 2354.