Skoči do osrednje vsebine

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon na ministrskem srečanju udeleženk Procesa sodelovanja v jugovzhodni Evropi

Solun, Grčija
Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se bo v petek, v Solunu, udeležila ministrskega srečanja udeleženk Procesa sodelovanja v jugovzhodni Evropi (South-East European Cooperation Process - SEECP).

Na letnem srečanju udeleženk Procesa sodelovanja v jugovzhodni Evropi bodo ministri obravnavali napredek v procesu regionalnega sodelovanja in izhod iz krize vseh udeleženk SEECP, ki jih je prizadela pandemija. Potekala bo tudi razprava o trenutnem procesu evropskega povezovanja in nadaljnjem delu na področju povezljivosti v regiji SEECP in širše, energetiki, migracijah ter varnosti po agresiji Ruske federacije na Ukrajino.

Letno srečanje bo ponudilo priložnost za razpravo o prizadevanjih in aktivnostih udeleženk SEECP za boljšo vključenost, medsebojno zaupanje in spoštovanje, sinergije ter skupno prihodnost v evropski družini.

V Solunu z vrhom predsednikov držav in vlad ter ministrskim srečanjem Atene zaključujejo enoletno predsedovanje Procesu sodelovanja v Jugovzhodni Evropi, med 1. julijem 2021 in 30. junijem 2022.

Ob robu ministrskega srečanja se bo ministrica Fajon predvidoma srečala z gostiteljem, grškim kolegom Nikosom Dendiasom, in opravila nekaj drugih dvostranskih pogovorov.