Skoči do osrednje vsebine

Zunanja ministrica Fajon bo na obisku gostila zveznega ministra za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije Schallenberga

do
Ministrstvo za zunanje zadeve
Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon bo na obisku gostila zveznega ministra za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije mag. Alexandra Schallenberga. Gre za prvo dvostransko srečanje po prevzemu ministrskih nalog.

Ministrica Fajon in minister Schallenberg bosta izmenjala poglede na prihodnji razvoj sodelovanja med državama, tako na dvostranski ravni kot v okviru EU in regionalnih povezav. Posebno pozornost bosta namenila vprašanjem ruske agresije na Ukrajino in njenih posledic. Med temami pogovorov bo tudi evropska perspektiva Zahodnega Balkana.

Medijski program:

11:00 Prihod zunanjega ministra Republike Avstrije Alexandra Schallenberga (fototermin)
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve (protokolarni vhod zunaj)

12:05 – 12:30 Novinarska konferenca zunanjih ministrov Slovenije in Avstrije
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve (velika sejna soba)

Informacija za medije:


Predstavnike medijev vabimo na fototermin in novinarsko konferenco v Ministrstvu za zunanje zadeve. Prosimo, da nam namero o prihodu sporočite do ponedeljka, 6. junija 2022, do 9. ure na pr.mzz@gov.si


Predstavnike medijev prosimo, da pridete na ministrstvo 20 minut prej.

Novinarsko konferenco bomo v živo prenašali na Facebook strani ministrstva.

Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi preko elektronskega naslova pr.mzz@gov.si ali na telefonski številki 01 / 478 2354.