Skoči do osrednje vsebine

11. mednarodna konferenca Dan Afrike: sodelovanje na področju digitalnega prehoda in novih tehnologij

do
Spletni dogodek
V četrtek bo v soorganizaciji Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije, afriškega programa inštituta Chatam House in Evropske komisije potekala 11. mednarodna konferenca Dan Afrike.

Konferenca bo potekala preko spletne platforme Zoom. Posvečena je Afriki in namenjena izboljšanju učinkov politik za državljane Evrope in Afrike zaradi boljšega razumevanja in okrepljenega sodelovanja med regijama.

Na letošnji konferenci bodo razpravljavci preučili možnosti povezovanja Afrike in Evrope pri spodbujanju odgovornih inovacij in odgovornega upravljanja novih tehnologij ter se posvetili vlogi tehnologije pri oblikovanju kreativnih in kulturnih sektorjev.

Zbrane bo nagovoril minister za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Anže Logar, med slavnostnimi govorniki bodo tudi predsednik Slovenije Borut Pahor, ganska ministrica za zunanje zadeve in regionalno povezovanje gospa Shirley Ayorkor Botchwey ter namestnik generalne direktorice za prioriteto Afrike in zunanje odnose Unesca gospod Firmin Edouard Matoko.

Na prvem panelu bodo panelisti razpravljali o sodelovanju na področju upravljanja tehnologij, ki v središče postavlja državljane, na drugem panelu bodo govorili o oblikovanju trajnostnih digitalnih družb in gospodarstev, na tretjem o jezikovni raznolikosti in digitalnem prehodu.

Za poslušanje in sodelovanje je potrebna registracija na spletnem naslovu Blejskega strateškega foruma, pod čigar okriljem bo potekala konferenca.

Sodelujoči bodo na voljo za novinarska vprašanja, ki jih boste lahko postavljali tekom mednarodne konference.

Uradni del konference bo dopolnil kulturni program, ki bo potekal dan pred konferenco dne 25. maja 2022 ob 19:30, in bo izveden v koprodukciji literarno-plesne iniciative Afrike (KUD Baobab, Zavod Diaspora, Serija pogovorov o afriški literaturi) ter Založbe/*cf. in Divje misli, na Vodnikovi domačiji v Ljubljani.

Program 11. mednarodne konference Dan Afrike