Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na drugo podelitev nagrade zlata čebela

Kdaj do
Kje Dvorana Državnega sveta RS, Šubičeva 4, Ljubljana
Ob svetovnem dnevu čebel, 20. maju, bo jutri drugič podeljena nagrada zlata čebela. Republika Slovenija si tako s svetovnim dnevom čebel kot tudi z zlato čebelo prizadeva za prenos znanja in tehnologije ter utrditev v svetu prepoznane Slovenije kot zelene, zdrave, proaktivne in inovativne države. Nagrado bo podelil predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca, dogodka se bo udeležil tudi minister dr. Jože Podgoršek.

Člani odbora za podeljevanje nagrade zlata čebela so konec meseca aprila soglasno izbrali prejemnika nagrade zlata čebela za letošnje leto. Za nagrado so se upoštevali projekti oziroma dosežki na področju ohranjanja čebel in drugih opraševalcev. Odbor je v letošnjem letu obravnaval 12 kandidatov. Trije predlogi so prišli iz Francije, dva predloga iz Italije in Libije, po en pa iz Slovenije, Nemčije, Grčije, Egipta in Kitajske. Tema letošnje podelitve je ohranjanje čebel in drugih opraševalcev.

Letošnje podelitve se bo udeležil tudi lanskoletni nagrajenec prof. Lucas Alejandro Garibaldi. Ob obisku se je Sloveniji zahvalil za pobudo in izpostavil pomen nagrade: »Nagrada zlata čebela je najpomembnejša nagrada na svetu za ljudi, ki delajo s čebelami in imajo radi čebele. Izredno sem počaščen in vesel. Slovenci so prišli na izjemno idejo. Upam, da bodo tudi druge države prepoznale to odlično idejo za nagrado zlata čebela in sledile nekaterim odličnim pobudam, s katerimi Slovenci promovirajo čebele in okolje.«

Program za medije:

16:00   Podelitev nagrade zlata čebela

Lokacija: dvorana Državnega sveta RS, Šubičeva 4, Ljubljana

Dogodek bo možno spremljati tudi preko video povezave.

Vljudno prosimo za potrditev udeležbe na e-naslov: pr.mkgp@gov.si.