Skoči do osrednje vsebine

Po poteh Plečnikove zapuščine

Kdaj do
Kje Kulturni dom Radomlje (po predhodnem dogovoru)
Fotografska razstava je rezultat fotografskega natečaja, ki je potekal ob Plečnikovem letu v spomladanskem času. Na natečaju so sodelovali prijavljeni zainteresirani člani fotografskih klubov in drugi ljubiteljski fotografi iz Domžal in okolice. Vodilna tema za fotografije so bila Plečnikova dela v Domžalah in okolici.
Člani fotografskih klubov in drugi ljubiteljski fotografi iz Domžal in okolice na ogledu Plečnikovih del v mestu Domžale

Ogled Plečnikovih del v mestu Domžale | Avtor: Vrečarjev portal, Domžale. Iz arhiva Kulturnega doma Franca Bernika Domžale.

Na razstavi bodo predstavljene izbrane fotografije, med katerimi je natečajna komisija izbrala tri najboljša.

Za pomoč pri iskanju pravega motiva je bil organiziran t.i. foto safari, na katerem so bila na ogled Plečnikova dela v mestu Domžale. Po t.i. Plečnikovi tematski poti po Domžalah je udeležence vodil strokovni sodelavec Roman Kos in sodelujočim predstavil Plečnikova dela, ki so jih sodelujoči fotografi s svojimi objektivi ujeli in zamrznili.

Organizatorji razstave: Foto Kino in Video klub (FKVK) Mavrica Radomlje in v sodelovanju s Kulturnim domom Franca Bernika Domžale in Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti OI Domžale.

Otvoritev razstave je potekala v sklopu Tedna ljubiteljske kulture 2022. 

Obisk je možen po predhodnem dogovoru po elektronski pošti fkvkmavrica@siol.net.

Vstop prost.