Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar na uradnem obisku v Indiji

do
New Delhi, Indija
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se mudil na obisku v Indiji. V času obiska se bo sestal z indijskim zunanjim ministrom Subrahmanyamom Jaishankarjem, predvideno je tudi srečanje s predsednikom indijske vlade Narendro Modijem.

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v New Delhiju udeležil foruma "Raisina dialogue", osrednje vsakoletne indijske mednarodne konference o zunanjepolitičnih temah. Na konferenci bo med drugim nastopil kot panelist na okrogli mizi o razmerju med varnostjo in ekonomskimi interesi v Evropi in Indo-Pacifiškem prostoru. Udeleženci okrogle mize bodo še norveška zunanja ministrica Anniken Huitfeldt, nekdanji avstralski predsednik vlade Tony Abbott, sekretar v indijskem zunanjem ministrstvu Sanjay Verma in generalna direktorica v nemške zunanjem ministrstvu Petra Sigmund. Omenjena okrogla miza je bila pripravljena v sodelovanju z Blejskim strateškim forumom.

Minister za zunanje zadeve se bo v času obiska v Indiji opravil tudi več dvostranskih pogovorov in se udeležil kulturnega dogodka, ki ga ob praznovanju 30. obletnice diplomatskih odnosov z Indijo organizira veleposlaništvo Republike Slovenije v New Delhiju.