Skoči do osrednje vsebine

Tretje tristransko srečanje zunanjih ministrov Slovenije, Hrvaške in Italije v Zaprešiću

do
Zaprešić, Hrvaška
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v ponedeljek, 4. aprila 2022, v Zaprešiću na Hrvaškem v okviru tristranskega sodelovanja v severnem Jadranu srečal z zunanjim ministrom Hrvaške Gordanom Grlićem Radmanom in zunanjim ministrom Italije Luigijem Di Maiem. Ministri bodo ocenili dosedanji potek sodelovanja in obravnavali konkretne predloge za nadaljnje sodelovanje v severnem Jadranu, ki bodo vključeni v skupno izjavo.

Prvemu tristranskemu srečanju zunanjih ministrov 19. decembra 2020 v Trstu je sledilo srečanje zunanjih ministrov na Brdu pri Kranju 21. aprila 2021, na katerem so ministri podpisali skupno izjavo o okrepljenem sodelovanju v severnem Jadranu. V izjavi so bila določena tri področja okrepljenega sodelovanja, in sicer povezljivost (delovno skupino vodi Slovenija), zaščita okolja (delovno skupino vodi Hrvaška) in modro gospodarstvo (delovno skupino vodi Italija).

Program:

10:25 Prihod zunanjih ministrov in fototermin
Kraj: Lužnički ulica odvojak 3, 10290 Lužnica

11:40 Fototermin
Kraj: Lužnički ulica odvojak 3, 10290 Lužnica

11:55 – 12:30 Novinarska konferenca
Kraj: Lužnički ulica odvojak 3, 10290 Lužnica

Informacije za medije:

Predstavnike medijev, ki bi želeli spremljati srečanje zunanjih ministrov, obveščamo, da morajo biti na kraju dogodka najpozneje ob 9:30. Za več informacij glede akreditacij vas prosimo, da se obrnete na e-mail: glasnogovornik@mvep.hr.

Povezava do kraja dogodka.