Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministrov za kmetijstvo v okviru dialoga o kmetijski politiki Nemčija

do
Berlin, Nemčija
Državni sekretar Anton Harej se bo udeležil srečanja ministrov za kmetijstvo v okviru Dialoga o kmetijski politiki Nemčija – Zahodni Balkan, ki ga Nemčija običajno organizira ob robu ministrske konference Zeleni teden v Berlinu v mesecu januarju.

Letos srečanje poteka ob robu sejma Fruit Logistica, ki bo prav tako v Berlinu. Slovenija se srečanja udeležuje kot ena od opazovalk v Stalni delovni skupini za regionalni razvoj podeželja na območju jugovzhodne Evrope (angleško: Standing Working Group for Regional Rural Development - SWG).

V okviru ministrske razprave bodo udeleženci izmenjali stališča in spregovorili o izvajanju zelene agende za Zahodni Balkan, in sicer na področju priprav prevzemanja skupne kmetijske politike v luči predpristopnih programov za razvoj podeželja (IPARD III) za programsko obdobje 2021-2027.

Na srečanju bodo tudi ocenili razmere in dinamiko procesa vključevanja v Evropsko unijo ter spregovorili o trenutnem dogajanju v državah Zahodnega Balkana ter o globalni prehranski varnosti v luči posledic vojne v Ukrajini.

Medijem bomo po dogodku posredovali sporočilo za javnost.