Skoči do osrednje vsebine

Kulturni bazar 2022

do
Cankarjev dom
Kulturni bazar je največji nacionalni medresorski projekt na področju kulturno-umetnostne vzgoje. Tudi tokratni Kulturni bazar, ki je že 14. po vrsti, prinaša bogat program strokovnega usposabljanja.

Pobudniki in organizatorji projekta smo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kulturo ter Zavod RS za šolstvo. Izvršni producent je Cankarjev dom v Ljubljani.

Projekt nastaja v sodelovanju z več kot tristo profesionalnimi kulturnimi ustanovami in ustvarjalci z vseh področij kulture. Vsako leto se projektu pridružujejo partnerji iz drugih resorjev, v letu 2021 so naši partnerji Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstvo za zdravje.

Več informacij na spletni strani Kulturni bazar

Osrednja tema Kulturnega bazarja 2022 je Kultura in umetnost/blagostanje družbe in posameznika.

Program največjega nacionalnega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje vključuje več kot štirideset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjamo strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora, športa …).

Letošnji plenarni govorec bo prof. dr. Zvezdan Pirtošek, nevrolog, predstojnik Katedre za nevrologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, s predavanjem Umetnost kot preplet čuta, misli, giba in čustev: nevrobiološke poti k blagostanju človeka in družbe.

Sklepna prireditev Kulturnega bazarja 2022 bo projekcija filma Gajin svet 2 režiserja Petra Bratuše 2 v navzočnosti filmske ekipe. 

Prijave zbirajo do 24. marca 2022

Prijava

Program Kulturni bazar 2022

Več informacij je zbranih v spodaj pripetem gradivu in vabilu.