Skoči do osrednje vsebine

Program obiskov ministrice in državnih sekretarjev v Osrednjeslovenski regiji – severni del

do
Osrednjeslovenska regija
Ob obisku Vlade Republike Slovenije v Osrednjeslovenski regiji – severni del je ministrica prof. dr. Simona Kustec obiskala Univerzo v Ljubljani že v petek, 4. marca, in se na delovnem srečanju sestala z rektorjem prof. dr. Gregorjem Majdičem.

Obisk bo ministrica nadaljevala v torek, 8. marca. Izjavo za medije bo ministrica prof. dr. Simona Kustec podala v torek, 8. marca, ob 12. uri pred Športno dvorano Medvode (Ostrovrharjeva ulica 4).

Ministrica prof. dr. Kustec bo v torek, 8. marca, ob 12.25 obiskala Osnovno šolo Simona Jenka Smlednik, ob 13.40 Gimnazijo Šiška v Ljubljani, ob 14.50 pa bo obiskala Onkološki inštitut v Ljubljani, ki se kot nosilna koordinacijska ustanova v onkološkem raziskovanju pri raziskovalnem delu povezuje z Medicinsko fakulteto in njenimi raziskovalnimi inštituti, s klinikami in inštituti Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, Institutom Jožef Stefan, Biotehniško fakulteto, Fakulteto za elektrotehniko, Nacionalnim inštitutom za biologijo, Splošno bolnišnico Maribor ter drugimi zavodi. Ministrica bo ob 16.35 obiskala še Samostan Mekinje, ki je potencialna lokacija Centa šolskih in obšolskih dejavnosti Kamnik. Ob 18. uri bo ministrica obisk sklenila na javni tribuni, na kateri se Vlada Republike Slovenije sreča z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji. Javna tribuna bo v Domu kulture Kamnik.

Marjan Dolinšek, državni sekretar, ki je v kabinetu predsednika vlade zadolžen za izobraževanje in šport, bo obisk pričel v ponedeljek, 7. marca. Ob 8. uri bo obiskal Osnovno šolo Janka Kersnika Brdo, ob 9.20 Osnovno šolo Jurija Vege v Moravčah, ob 10.40 Osnovno šolo Rodica v Domžalah, ob 11.55 pa še Osnovno šolo Janka Modra v Dolu pri Ljubljani. Povsod se bo srečal tudi z občinskimi vodstvi.

Državni sekretar Damir Orehovec bo v torek, 8. marca, obiskal več osnovnih šol. Ob 8.30 bo obiskal Osnovno šolo in vrtec Trzin, ob 9.45 Osnovno Mengeš, ob 10.45 Osnovno šolo Komenda Moste, ob 11.45 Osnovno šolo Vodice in ob 13. uri Osnovno šolo Trnovo v Ljubljani.

Državni sekretar dr. Mitja Slavinec, bo v torek, 8. marca, ob 11. uri obiskal Fakulteto za matematiko in fiziko ter Inštitut za matematiko, fiziko in mehaniko ter se srečal z vodstvom. Ob 12.15 bo obiskal še Fakulteto za strojništvo v Ljubljani.