Skoči do osrednje vsebine

Minister Zdravko Počivalšek na delovnem obisku v Podravski regiji

do
Podravje
Minister Zdravko Počivalšek bo v sredo, 2. marca 2022, obiskal več podjetij v Podravju ter se sestal z županom Središča ob Dravi. V sklopu delovnega obiska bo na voljo tudi predstavnikom medijev za izjavo.

Program obiska:

09.00 - 09.20: Minister se bo srečal z županom Središča od Dravi Jurijem Borkom in poslanko Mojco Žnidarič, s katerimi bodo spregovorili o vzpostavitvi Poslovne cone Lipje.

09.30 - 11.00: Minister bo skupaj obiskal poslovno enoto podjetja Ahac d.o.o. v Središču ob Dravi, kjer se bo srečal z vodstvom podjetja in poslovne enote. Predstavili mu bodo podjetje in razvojne načrte.

11.45 - 12.15: Minister si bo ogledal mobilno polnilno linijo Vinarske zadruge Haloze, za katero je sredstva prispevalo tudi MGRT.

12.30 - 12.45: Minister si bo ogledal Medgeneracijski urbani park v občini Podlehnik, katerega izgradnjo je sofinanciralo ministrstvo za gospodarstvo v višini več kot 49.000 evrov.

14.30 - 15.30: Minister bo skupaj z državnim sekretarjem Andrejem Čušem obiskal podjetje CNC Murko d.o.o. na Ptuju in se z vodstvom podjetja pogovoril o razvojnih načrtih.

16.15 - 17.15: Minister bo obiskal podjetje Stramex d.o.o. v Podplatu, kjer si bo ogledal proizvodnjo in z vodstvom podjetja spregovoril o razvojnih načrtih.

Medijske aktivnosti:

13.00 - IZJAVA ZA MEDIJE: Minister Zdravko Počivalšek bo podal izjavo za medije v zvezi z delovnim obiskom in opravljenimi srečanji.

Lokacija izjave za medije: Medgeneracijski urbani park, pri Osnovni šoli Podlehnik, Podlehnik 7a, 2286 Podlehnik.
Ostale aktivnosti so zaprte za medije.

Zaradi lažje organizacije izjave, predstavnike medijev vljudno prosimo za potrditev udeležbe na soj.mgrt@gov.si. Na obisku bo z ministrom tudi predstavnica za odnose z javnostmi Staša Zabukošek.