Skoči do osrednje vsebine

Obisk Mednarodnega kmetijskega sejma SIA Pariz

do
Pariz, Francija
Na povabilo francoskega ministra za kmetijstvo in prehrano Juliena Denormadija se bo državni sekretar Anton Harej udeležil strokovnega dela Mednarodnega kmetijskega sejma SIA v Parizu.

Mednarodni kmetijski sejem SIA je eden največjih mednarodnih kmetijskih sejmov v EU. Na njem se predstavlja najobsežnejši francoski regionalni trg proizvodov, druge države z različnih koncev sveta, združuje predstavnike lokalnega in mednarodnega kmetijskega sektorja – različne sektorje, povezane s kmetijstvom, kmetijske sindikate, raziskovalne inštitute in predstavnike različnih vlad. Sejem gosti približno 40.000 strokovnjakov iz industrije, obišče pa ga približno 600.000 ljudi.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije (MKGP) se bo na sejmu predstavilo z razstavnim prostorom, na katerem bodo predstavljeni slovenski zaščiteni kmetijski pridelki in živila. Slovenija bo prikazana tudi kot zanimiva turistična destinacija, tako z gastronomskega vidika ter tudi kot dežela čebelarstva in pobudnica razglasitve svetovnega dne čebel. Državni sekretar Anton Harej bo na razstavnem prostoru MKGP opravil tudi več dvostranskih sestankov.

Medijem bomo po dogodku posredovali sporočilo za javnost.