Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar na obisku v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske

do
London, Združeno kraljestvo
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v sredo, 23. februarja, mudil na obisku v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske. Obisk je namenjen poglabljanju političnega dialoga med državama ter utrjevanju dvostranskih odnosov.

Minister dr. Logar se bo v Londonu sestal z državno sekretarko za zunanje zadeve, Commonwealth in razvoj Elizabeth Truss ter opravil srečanja z drugimi visokimi predstavniki britanskih oblasti.

Osrednje teme pogovorov bodo namenjene poglabljanju političnega dialoga med Slovenijo in Združenim kraljestvom Velike Britanije in Severne Irske ter utrjevanju dvostranskih odnosov na političnem, gospodarskem, kulturnem, izobraževalnem, varnostnem in drugih področjih.

Minister dr. Logar bo s sogovorniki govoril tudi o aktualnih mednarodnih temah, kot so ukrepi za zajezitev širjenja in blažitev posledic epidemije covida-19, transatlantskih odnosih, razmerah na Zahodnem Balkanu, migracijah in spopadanju s podnebnimi spremembami.

Sogovorniki bodo med drugim izmenjali stališča in poglede o odnosih s Kitajsko, Rusijo in Belorusijo. Tema pogovorov bodo tudi odnosi med Evropsko unijo in Združenim kraljestvom.