Skoči do osrednje vsebine

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek na delovnem obisku v Mariboru

do
Maribor

11.00 - 12.30: Minister se bo srečal s podjetniki mariborskega območja, s katerimi bodo govorili o možnostih razvojnih spodbud ministrstva v letošnjem letu, predvsem v okviru Načrta za okrevanje in odpornost ter o pomoči države podjetjem zaradi visokih cen energentov.
12.30 - Izjava za medije (glejte podrobnosti spodaj)
13.00 - 14.30: Minister se bo v poslovni stavbi UP, ki deluje v okviru Cone Tezno, srečal z mladimi podjetniki, ki delujejo v tamkajšnjih start-up podjetjih. Za tem se bo srečal in se pogovoril o razvojnih načrtih z vodstvom podjetja Ineor, ki je specializirano za integracijo podatkovnih baz in sistemov, ki podjetjem omogočajo razvoj novih poslovnih modelov ter za umetno inteligenco. Minister bo v poslovni coni nato obiskal še razvojni oddelek podjetja Piktronik, ki je specializirano za raziskave, razvoj in proizvodnjo baterij in delov za električna vozila in plovila.
15.00 - 16.00: Minister bo obiskal podjetje Tlakovci Podlesnik, ki se ukvarja z betonskimi izdelki.

Medijske aktivnosti:

12.30 - IZJAVA ZA MEDIJE: Minister Zdravko Počivalšek bo skupaj z direktorico Štajerske gospodarske zbornice mag. Aleksandro Podgornik ter predsednikom Območne obrtno podjetniške zbornice Maribor Alešem Pulkom podal izjavo za medije v zvezi z delovnim obiskom in opravljenimi pogovori.

Lokacija: Štajerska gospodarska zbornica, Ulica talcev 24, Maribor - pred glavnim vhodom v stavbo ob zastavah

Ostale aktivnosti so zaprte za medije.

Zaradi lažje organizacije izjave, vljudno prosimo za potrditev udeležbe na soj.mgrt@gov.si ali Rene Dopler, gsm: 040 129 273

Kontakt za medije: Rene Dopler, gsm: 040 129 273