Skoči do osrednje vsebine

Bilateralno srečanje ministrice Kustec z italijanskim ministrom Bianchijem

do
Bologna
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se bo danes v Italiji sestala z italijanskim ministrom za izobraževanje in visoko šolstvo Patriziem Bianchijem.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se bo danes v Italiji sestala z italijanskim ministrom za izobraževanje in visoko šolstvo Patriziem Bianchijem. V okviru srečanja si bosta izmenjala izkušnje in dobre prakse z izvajanjem vzgojno-izobraževalnega dela v celotnem obdobju trajanja epidemije COVID-19. Dotaknila se bosta tudi izvajanja izobraževalnega procesa v slovenskih šolah v Italiji ter nekaterih kurikularnih vsebin, predvsem na področju jezika in zgodovine. Po bilateralnem srečanju bo ministrica obiskala očinski vrtec v Bologni.

Udeležba ministrice Kustec na ministrski konferenci na temo Vlaganja v predšolsko vzgojo in izobraževanje

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se bo udeležila ministrske konference na temo Vlaganja v predšolsko vzgojo in izobraževanje, ki bo prav tako v sredo, 23. februarja 2022, od 13. ure naprej v Bologni. Ministrica bo na konferenci predstavila pomen vlaganj in izkušnje Slovenije.