Skoči do osrednje vsebine

Ministrica prof. dr. Kustec na inavguracijskem srečanju UNESCO katedre

do
Koper
V prostorih Univerze na Primorskem bo inavguracijsko srečanje UNECO katedre, ki se ga bo udeležila ministrica prof. dr. Simona Kustec in nagovorila udeležence.

V prostorih Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem v Kopru bo v torek, 22. februarja, dogodek ob ustanovitvi UNESCO katedre za interpretacijo in izobraževanje za spodbujanje celostnih pristopov k dediščini.

Univerza na Primorskem in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem je v partnerstvu s Parkom Škocjanske jame lani na sedežu Unesca v Parizu dobila odobritev za ustanovitev nove Katedre za interpretacijo in izobraževanje za spodbujanje celostnih pristopov k dediščini. Katedra zapolnjuje vrzel že obstoječih UNESCO kateder v svetu, saj prepoznava ključ trajnostnega upravljanja dediščine v interpretaciji in izobraževanju prek celostnih dediščinskih pristopov. Nosilni instituciji UNESCO katedre sta Univerza na Primorskem, Fakulteta za humanistične študije, in Park Škocjanske jame.

Ministrica Kustec se bo 12. uri udeležila še podelitve certifikata EFQM na raziskovalnem inštitutu InnoRenew CoE v Izoli.