Skoči do osrednje vsebine

Pogovor z državljani o prihodnosti Evrope

do
Spletni dogodek
V petek se bo državni sekretar Gašper Dovžan udeležil pogovora z državljani o prihodnosti Evrope. Dogodek se bo odvil v sklopu serije dogodkov na Hrvaškem na temo prihodnosti Evrope. Na panelu z naslov "Priprava na jutri: Globalna in regionalna vloga Evropske unije" bodo poleg državnega sekretarja Gašperja Dovžana sodelovali podpredsednica Evropske komisije za demokracijo in demografijo Dubravka Šuica ter državna sekretarka na hrvaškem ministrstvu za zunanje zadeve in evropske integracije Andreja Metelko-Zgombić.

Državljanski paneli so priložnost za obveščanje, sodelovanje in izmenjavo idej o politikah in ukrepih EU v njeni soseščini in na svetovnem prizorišču. Udeleženci so vabljeni, da delijo svoje misli, ideje, komentarje, vprašanja ali pomisleke zlasti o dnaslednjih temah:

  • Kakšne so prednosti geopolitično močnejše Evrope?
  • Ali je širitvena politika strateškega pomena za Evropsko unijo?

Panel o prihodnosti Evrope bo potekal v Zagrebu in v hibridni obliki. Za prijavo za sodelovanje preko avdio-video povezave pošljite vaše podatke na sektor.jd.ks@mvep.hr. Po registraciji boste prejeli povezavo za sodelovanje preko aplikacije Zoom.