Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Kustec na ministrski konferenci francoskega predsedstva

do
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se je odzvala na povabilo francoskega predsedstva Sveta Evropske unije in bo sodelovala na ministrski konferenci o investicijah o izobraževanju, ki bo potekala 15. februarja 2022 v Parizu.

Kot ena izmed osrednjih govork bo sodelovala na panelu o evropski strategiji za spodbujanje kakovostnih naložb v izobraževanje in spregovorila o usmeritvah evropskih in slovenskih investicij na področju izobraževanja in usposabljanja.

Na spletni strani francoskega predsedstva najdete celoten program konference (v angleščini).

Ena izmed prioritet francoskega predsedstva je socialna in gospodarska odpornost, ki bi jo lahko dosegli z dobro načrtovanimi in usmerjenimi vlaganji v izobraževanje, ki je ključna naložba za prihodnost.

Po pariški deklaraciji, globalnem pozivu, ki ga Francija je 10. novembra 2021 sprožila skupaj z UNESCO, želi sedaj francosko predsedstvo tudi z organizacijo tovrstne konference spodbuditi naložbe v izobraževanje po krizi COVID-19.

Osrednji govorec konference bo Nobelov nagrajenec Joseph E. Stiglitz, ki bo spregovoril o prihodnosti investicij v izobraževanje.