Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na spletni informativni dogodek o razpisih programa MSCA in EURATOM v Obzorju Evropa

Virtualni dogodek
Vabimo vas na spletni informativni dogodek o razpisih Marie Skłodovska Curie (MSCA ) in vključevanju vsebin iz programa raziskovalnega in izobraževalnega programa EURATOM 2021-2025.

Razpisi MSCA v Obzorju Evropa so namenjeni razvoju raziskovalnih karier na vseh ravneh s poudarkom na doktorskih in podoktorskih raziskavah. Namenjeni so temeljnemu raziskavanju brez vnaprej določenih vsebinskih poudarkov, a terjajo mednarodno mobilnost, interdisciplinarnost in medsektorsko sodelovanje, zlasti z ne-akademskim in poslovnim sektorjem ter upoštevanje principov etičnega in odgovornega raziskovanja, vključevanja različnosti, zlasti spolne dimenzije, odprte znanosti in komuniciranja z javnostjo.

Na razpise MSCA se lahko prijavijo posamezniki (MSCA podoktorske štipendije) ali institucije (MSCA mreže doktorskega študija, COFUND in izmenjave osebja), ki po uspešni pridobitvi projekta razpišejo razpise za raziskovalke in raziskovalce na mednarodnem portalu EURAXESS (razen za izmenjavo osebja).

Delovni program Obzorje Evropa za razpise MSCA prvič omogoča vključevanje vsebin iz raziskovalnega in izobraževalnega programa EURATOM 2021-2025 za podoktorske štipendije. Razpis za MSCA podoktorske štipendije (MSCA PF 2022) bo letos objavljen 13. aprila in se bo zaključil 14. septembra 2022 v vrednosti 257 milijonov EUROV za približno tisoč novih podoktorskih raziskovalk in raziskovalcev.

Na razpis za MSCA podoktorske štipendije se lahko prijavijo vsi, ki imajo ob zaključku razpisa pridobljen doktorat znanosti in od zagovora ni preteklo več kot osem let (razen če ste vmes prekinili raziskovalno kariero), ter se na razpis prijavljajo z gostujočo institucijo v tujini, v kateri državi v zadnjih treh letih niso eno leto bivali ali delovali.

MSCA podoktorska štipendija je namenjena za dve leti bivanja in raziskovanja v tujini, lahko v EU ali izven nje, kjer za svoje raziskovalno izobraževanje sklenete pogodbo o zaposlitvi. Sredstva Evropske komisije vam poleg plače omogočajo tudi financiranje mobilnostih, materialnih in infrastrukturnih stroškov ter stroškov za družino.

Več podrobnosti lahko poiščete na spletni strani Evropske komisije o MSCA (v angleščini).

Na informativnem dogodku vam bomo predstavili možnosti, pogoje ter kriterije pridobitve MSCA podoktorske štipendije (MIZŠ, NCP Stojan Sorčan) ter vključevanje vsebin iz raziskovalnega in izobraževalnega programa EURATOM 2021-2025 za podoktorske štipendije (Evropska Komisija, Anouk Lafortune in Ptackova Katerina).

Zaradi vabljenih gostov iz Evropske komisije bo dogodek potekal v angleškem jeziku! Spletni dogodek lahko spremljate preko aplikacije Zoom.

Dogodek je odprt za javnost.