Skoči do osrednje vsebine

Prireditev Kam naprej in Naj dijakinja, Naj dijak

do
V petek, 4. februarja 2022, bosta v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prireditvi Kam naprej in Naj dijak/Naj dijakinja, ki ju organizira Dijaška organizacija Slovenije.

Dijaška organizacija dogodek Kam naprej organizira pred informativnimi dnevi, ko se dijaki oziroma bodoči študneti odločajo o izboru študijskih programov. Pri tem jim bo zagotovo v veliko pomoč kartica študijskega programa, ki smo jo pripravili na ministrstvu in jo bo ob 10. uri direktor Direktorata za visoko šolstvo dr. Franc Janžekovič dijakom tudi podrobneje predstavil. 

Prireditev se bo nadaljevala z izborom Naj dijakinje in Naj dijaka. 

Ob 11. uri se bo udeležencem dogodka Naj dijak/Naj dijakinja pridružila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec

Namen projekta Naj dijak/Naj dijakinja, ki je letos že osmič, je bo besedah Dijaške organizacije Slovenije (DOS) izbrati aktivne dijake in dijakinje, ki so uspešni ne le na učnem področju, ampak se v prostem času ukvarjajo tudi z različnimi obšolskimi dejavnostmi, ki velikokrat ostanejo neopažene. Na DOS verjamejo, da lahko z zdravo mero tekmovalnosti pri sodelovanju v izboru Naj dijaka/Naj dijakinje spodbudijo dijake k doseganju še boljših rezultatov in ob enem motivirajo tiste dijake, ki še niso dejavni v obšolskih dejavnostih.

Prireditev se bo zaključila s podelitvijo priznanj Naj dijak in Naj dijakinja.