Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar bo na uradnem obisku gostil latvijskega zunanjega ministra Rinkēvičsa

Ljubljana
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo v četrtek, 3. februarja, na uradnem obisku gostil latvijskega ministra za zunanje zadeve Edgarsa Rinkēvičsa. Obisk je namenjen krepitvi prijateljskih odnosov in nadgradnji političnega dialoga.

Ministra bosta govorila o poglabljanju političnih in gospodarskih odnosov med Slovenijo in Latvijo, o sodelovanju in usklajevanju v okviru Evropske unije in o krepitvi sodelovanja na multilateralni ravni. Sogovornika se bosta dotaknila tudi drugih aktualnih mednarodnih vprašanj. 

Obisk bo namenjen okrepitvi dialoga med državama kot članicama zveze Nato. V okviru misije NATO Okrepljena prednja prisotnost je v vojaški bazi Adaži od samega začetka prisoten kontingent Slovenske vojske. 

Minister dr. Logar bo latvijskemu sogovorniku predstavil kandidaturo Slovenije za nestalno članico Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov za obdobje 2024-2025. 

Zunanja ministra bosta govorila tudi o odločitvi slovenske vlade, da v latvijski prestolnici Rigi leta 2022 odpre diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Slovenije.

Program:

9.10: Minister za zunanje zadeve dr. Logar bo sprejel ministra za zunanje zadeve Latvije (Fototermin)
Kraj: Protokolarni vhod Ministrstva za zunanje zadeve

10.35 – 11.10: Novinarska konferenca ministrov dr. Logarja in Rinkēvičsa

Kraj: Velika sejna soba Ministrstva za zunanje zadeve

Informacije za medije:

Predstavniki medijev, ki želite sodelovati na novinarski konferenci prek aplikacije webex in zastaviti vprašanja, se, prosimo, prijavite na e-naslov pr.mzz@gov.si najpozneje do srede, 2. februarja do 15. ure. Vsem registriranim novinarjem za spremljanje preko aplikacije webex bomo po izteku roka poslali povezavo za prijavo na novinarsko konferenco.


Prenos novinarske konference lahko spremljate v živo na Facebook strani ministrstva.

Fotografi in snemalci
, ki bi želeli biti fizično prisotni na dogodku, morajo izpolnjevati pogoje sheme PCT (preboleli, cepljeni, testirani – HAGT ali PCR test, ki ni starejši od 48/72 ur). Prosimo vas, da zaradi preverjanja pogojev PCT, pridete na ministrstvo vsaj 20 minut pred začetkom. Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi na e-naslovu pr.mzz@gov.si ali na telefonski številki 01 478 23 54.