Skoči do osrednje vsebine

Podpis pisma o nameri med Vlado Republike Slovenije in Vlado Dežele Koroške na področju visokega šolstva, znanosti in raziskav

do
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec in koroški deželni glavar dr. Peter Kaiser bosta v sredo, 2. februarja 2022, podpisala pismo o nameri o sodelovanju med Vlado Republike Slovenije in Vlado Dežele Koroške na področju visokega šolstva, znanosti in raziskav.

Dogodek bo potekal virtualno v obliki novinarske konference v slovenskem in nemškem jeziku s simultanim tolmačenjem.

Povezava na novinarsko konferenco

Namen pisma o nameri

Pismo o nameri je namenjeno spodbujanju sodelovanja v visokem šolstvu, znanosti in raziskavah in izboljšanju čezmejnega sodelovanja. Cilj obeh vlad je povečati neposredno sodelovanje med raziskovalnimi ustanovami in tehnološkimi parki, izmenjavo znanj, sodelovanje v skupnih projektih in sodelovanje med visokošolskimi ustanovami. Posebna pozornost je namenjena predvsem informatiki, komunikacijski tehnologiji, digitalizaciji in umetni inteligenci. Podpisano pismo o nameri pa bo lahko podlaga tudi za druge oblike sodelovanja, kot npr. sodelovanje med celovško univerzo in slovenskimi univerzami na področju slovenistike ali sodelovanje na področju izobraževanja dvojezičnih učiteljev.

Udeležba raziskovalne skupnosti

Na predlog Slovenije se bosta dogodka udeležili tudi predstavnici raziskovalne skupnosti, dr. Špela Stres in mag. Claudia Prüggler, ki bosta javnosti predstavili nove možnosti sodelovanja, saj do podpisa pisma o nameri prihaja prav na vzgib raziskovalnih skupnosti na obeh straneh meje.

Posebno obvestilo za medije

Novinarska vprašanja bo možno postavljati v živo, a izključno na način, da ga med dogodkom zapišete v rubriko pogovor (Chat).

Za vsa dodatna vprašanja in informacije vam je voljo Maja Krušič Šega, uradna govorka MIZŠ (031 327 604, 051 36 77 33, maja.krusic-sega@gov.si). 

NAVODILO za novinarje za sodelovanje na novinarski konferenci preko ZOOMa.

Dogodek po potekal na povezavi

PROTOKOL OB SODELOVANJU PREK ZOOM

Prijave novinarjev v Zoom bomo sprejemali do 9. ure. Ob tem prosimo za spoštovanje naslednjega protokola:

  • Prijavite se v Zoom z imenom, priimkom in navedbo medijske hiše.
  • Preverite zvok in sliko.
  • Vklopite se na video način.
  • Bodite pozorni na ustreznost ozadja.
  • POMEMBNO: Če želite postaviti govorcu vprašanje, ga zapišete v rubriko POGOVOR (chat)