Skoči do osrednje vsebine

Internetne prevare in neresnice – spletni pogovorni dogodek za učitelje in druge šolske delavce

do
na daljavo
Vabljeni na spletni pogovorni dogodek na temo spletnih prevar in spletnih dezinformacij, ki so jim izpostavljeni učitelji in šolski delavci.

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v sklopu Fakultete za družbene vede, skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport pred dnevom varne rabe interneta, ki bo letos 8. februarja, pripravlja 60-minutni spletni pogovorni dogodek na temo spletnih prevar in spletnih dezinformacij, ki so jim izpostavljeni učitelji in šolski delavci.

V času COVID-19 epidemije se vsi srečujemo z različnimi izzivi, ki so povezani s povečano uporabo sodobne tehnologije. Eno izmed perečih področij, ki jih želimo osvetliti, so spletne prevare, neresnice in polresnice, s katerimi se srečujemo pri uporabi interneta. Sodelujoči bodo spregovorili o najpogostejših prevarah, s katerimi se srečujejo učitelji in drugi šolski delavci, ter o prepoznavanju spletnih dezinformacij na spletu in kredibilnih virov, o čemer bosta govorila strokovnjaka s Si-CERT-a in Safe.si. Predvidoma bomo predstavili tudi primer dobre prakse poučevanja o spletnih dezinformacijah v učilnici.

Dogodek bo potekal 1. februarja od 14. do 15. ure preko spleta (YouTube). V uvodu bo udeležence pozdravila ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec.

Udeleženci lahko ob prijavi oddajo vprašanja v povezavi z obravnavano temo in sodelujoči bodo na izbrana vprašanja odgovorili. Za udeležbo na konferenci so potrebne predhodne prijave.

Vabljeni!