Skoči do osrednje vsebine

Reforma pokojninskega sistema v Sloveniji

do
Spletna konferenca
Ob zaključku projekta celostne zasnove reforme pokojninskega in invalidskega zavarovanja, na MDDSZ skupaj z Organizacijo za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) in Evropsko komisijo (EK) pripravljamo virtualno konferenco.

V okviru Programa za podporo strukturnim reformam (SRSP) pri EK se je v začetku leta 2020 začel izvajati projekt celostne zasnove reforme pokojninskega in invalidskega zavarovanja. Projekt se z mesecem januarjem 2022 zaključuje in OECD bo v okviru konference predstavil zaključke ter zasnovo rešitev in predlogov glede pokojninskega zavarovanja in nujnosti njegovih prilagoditev. Zaključki projekta bodo za Slovenijo zelo pomembni, saj predstavljajo dragocen prispevek k strokovnim in analitičnim podlagam za začetek procesa sprejemanja zakonodajnih sprememb na področju pokojninskega in invalidskega zavarovanja.

Predhodno prijavo za spremljanje konference je potrebno opraviti na povezavi https://meetoecd1.zoom.us/webinar/register/WN_0l4XttW1RG6sqdQ5ecBRHQ. Po prijavi prejemete Zoom povezavo za konferenco.