Skoči do osrednje vsebine

Ob obisku vlade v Posavju podpis pisma o nameri investicije za potrebe Fakultete za turizem v Brežicah

do
Posavska regija
Vlada Republike Slovenije regijske obiske nadaljuje v Posavski statistični regiji. V sredo bo državni sekretar Marjan Dolinšek ob 12.05 skupaj s predsednikom Vlade RS Janezom Janšo obiskal Fakulteto za turizem Univerze v Mariboru, ki ima sedež v Brežicah.

Ob tem bo ob 12.45 uri državni sekretar Marjan Dolinšek podpisal pismo o nameri z dekanom Fakultete za turizem Univerze v Mariboru dr. Boštjanom Brumnom in z rektorjem Univerze v Mariboru dr. Zdravkom Kačičem o investiciji v Brežicah za potrebe Fakultete za turizem Univerze v Mariboru. Ob tem bo ob 12.45 uri fototermin (Cesta prvih borcev 36, Brežice).

Državni sekretar Marjan Dolinšek bo ob 13.15 uri obiskal še Osnovno šolo Dobova – Vrtec, ob 16.15 pa bo obisk sklenil na Osnovni šoli Bistrica ob Sotli. Povsod se bo srečal tudi z vodstvi občin.

Državni sekretar Damir Orehovec bo v sredo, 26. januarja, ob 9. uri obiskal Osnovno šolo Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki, ob 10.10 Osnovno šolo dr. Mihajla Rostoharja Krško, ob 11. uri Šolski center Krško-Sevnica, ob 12.10 pa še Gimnazijo Brežice.

Po obisku bo državni sekretar Orehovec podal izjavo za medije, ki bo v sredo, 26. januarja, ob 13. uri, pred Gimnazijo Brežice (Trg izgnancev 14).

Državni sekretar dr. Mitja Slavinec bo ob 14. uri obiskal Strokovno izobraževalni center Brežice, ob 15.30 pa v Krškem Fakulteto za energetiko Univerze v Mariboru. Ob 18. uri se bo udeležil javne tribune v Krškem, na kateri se bo Vlada Republike Slovenije srečala z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji.