Skoči do osrednje vsebine

Dan odprtih vrat: Plečnikova hiša

do
Plečnikova hiša
Plečnik 150: dan odprtih vrat Plečnikove hiše v živo in v tednu od 17. do 23. januarja na Facebook strani Plečnikova hiša.

Prav na Plečnikov rojstni dan, v nedeljo, 23. januarja, v Plečnikovi hiši vabijo na dan odprtih vrat. Pripravljajo vodstva za odrasle in družine ter vodstva s kustosinjo po Plečnikovem domovanju (zanimanje javnosti je zelo veliko, saj so vsa vodstva že skoraj zasedena), obiskovalci hiše si bodo lahko samostojno ogledali stalno razstavo Plečnik., ki odstira Plečnikov ustvarjalni in intimni svet, pokukali na razstavo o biografskem stripu in se sprehodili po prostranem Plečnikovem vrtu. Prazničnemu dogodku primerno bodo Plečniku v hiši lahko pustili tudi svoje voščilo za rojstni dan ter iz hiše odšli z majhnim darilcem: Plečnikovo mislijo in Plečnikovim vestnikom.

Spletna oz. facebook popularizacija Plečnikove dediščine pa se bo nadaljevala tudi po nedeljskem rojstnem dnevu. V Plečnikovi hiši tako poleg obstoječih vsebin, ki razkrivajo bisere iz Plečnikove zbirke, načrtujejo nove facebook vsebine, med njimi #PlečnikovDetajl in Arhitektura po meri človeka v Plečnikovi hiši – vsekakor še dodaten razlog za spremljanje njihove facebook strani.

Plečnikova hiša