Skoči do osrednje vsebine

Kaj lahko Skupno raziskovalno središče naredi za vas?

do
Virtualni dogodek
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Skupno raziskovalno središče (angleško Joint Research Centre – JRC) Evropske Komisije organizirata virtualno delavnico, ki bo namenjena predstavitvi možnosti, ki jih ponuja skupno raziskovalno središče za raziskovalne organizacije, raziskovalce in raziskovalke.

Skupno raziskovalno središče je znanstveno - raziskovalni in izobraževalni center Evropske Komisije, ki ima že več kot petdeset let izkušenj in izvaja neodvisne raziskave v podporo oblikovanju EU in nacionalnih politik, še posebej v okviru ključnih izzivov današnje družbe, kot so pravično in konkurenčno gospodarstvo, digitalna transformacija, zaščita državljanov EU, trajnostni razvoj ter demografske spremembe.

Skupno raziskovalno središče upravlja tudi s šestimi centri znanja, prav tako sodeluje z več kot tisoč organizacijami, katerih raziskovalci in raziskovalke imajo dostop do raziskovalne infrastrukture ter raziskovalnih podatkov preko različnih sporazumov o sodelovanju. V okviru delavnice bomo predstavili različne možnosti, ki jih ponuja.

Ciljna skupina delavnice so vodstva raziskovalnih organizacij, projektne pisarne ter raziskovalke in raziskovalci.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Več informacij o delavnici, vključno s natančnejšim programom ter informacijami o prijavah, bomo objavili na spletnih straneh Obzorja Evropa ter na družbenih omrežjih v prvem tednu januarja 2022.

Veselimo se vaše udeležbe na delavnici in vam hkrati želimo lepe in mirne praznike.
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport