Skoči do osrednje vsebine

MIZŠ pripravlja načrt za Strateško raziskovalno in inovacijsko agendo (SRIA) za alpsko regijo

do
Virtualni dogodek
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) v okviru transnacionalnega projekta evropskega teritorialnega sodelovanja »Upravljanje raziskovalne in inovacijske zmogljivosti alpske regije/Alpine Research and Innovation Capacity Governance« (A-RING) pripravlja načrt za Strateško raziskovalno in inovacijsko agendo za alpsko makroregijo (EUSALP).

V sklopu priprave načrta sta v mesecu decembru predvideni dve pomembnejši predstavitvi:

EUSALP Annual Forum: 15. december 2021: 8.30 – 9.30: francosko predsedstvo makroregije EUSALP v okviru letnega foruma v Nici pripravlja delavnico z naslovom »Exploring the potential of smart specialisation partnerships in the Alpine Region«. MIZŠ bo na delavnici predstavilo osnutek načrta Strategije. Na forum in sodelovanje na delavnici se lahko prijavite na EU Strategy for the Alpine Region Annual Forum 2021(vsebina v angleščini).

Skupina AG1 EUSALP: 17. decembra 2021 bo strokovna skupina MIZŠ skupini Akcijski skupini EUSALP (AG1 EUSALP) predstavila dosedanje delo in nadaljnje načrte za pripravo Strateške raziskovalne in inovacijske agende za alpsko regijo. Odziv članov skupine bo podlaga za nadaljnji razvoj načrta. Akcijska skupina 1, ki jo sestavlja 18 članov iz 6 držav - Italije, Slovenije, Avstrije, Nemčije, Švice in Francije, se posveča razvoju učinkovitega raziskovalno-inovacijskega ekosistema v alpski makroregiji. Za dodatne informacije lahko pošljete preko elektronske pošte Akcijske skupine 1: eusalp.ag1@alpine-region.eu.