Skoči do osrednje vsebine

Uradno odprtje novih prostorov Upravne enote Postojna

Gregorčičev drevored 3, Postojna
Minister Boštjan Koritnik bo slavnostni govorec na uradnem odprtju prenovljene stavbe Gregorčičev drevored 3 v Postojni. V stavbi, ki predstavlja simbol stavbne dediščine mesta, bo imela prostore Upravna enota Postojna, pa tudi postojnski pisarni Geodetske uprave in Ajpes (Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve).

Dogodek se bo s kratkim kulturnim programom začel v Kulturnem domu (Gregorčičev drevored 2a, Postojna), kjer bosta zbrane nagovorila minister za javno upravo Boštjan Koritnik in načelnik Upravne enote Postojna Marko Baša.

Sledil bo slavnostni prerez traku pred vhodom v prenovljeno palačo in ogled novih prostorov.

Ob koncu bosta minister in načelnik na voljo medijem za izjave.

Na kratko o prenovi

Po dveh letih obnove smo čudovito stavbo, ki predstavlja simbol stavbne dediščine mesta, ponovno dali v uporabo in preprečili nadaljnje propadanje. Stavba, ki jo je zaradi neustrezne uporabe močno načel zob časa, je bila prenovljena v celoti. Med drugim je bila ojačana konstrukcija, zamenjano ostrešje, na novo urejene vse instalacije in hidroizolacija, zamenjano je bilo stavbno pohištvo. Ob tem je bil poseben poudarek na ohranitvi vseh vrednih elementov stavbne dediščine. Pri obnovi, vredni približno 2,7 milijona evrov, smo upoštevali prav vse zahteve Zavoda za varstvo kulturne dediščine. S tem so tako stranke kot zaposleni dobili primernejše prostore, z urejenim dostopom za gibalno ovirane osebe, dvigalom in taktilnimi oznakami za slepe in slabovidne. V stavbo se selita tudi postojnska pisarna Geodetske uprave in izpostava Ajpes.