Skoči do osrednje vsebine

Mednarodna konferenca Prihodnost je tu: varnost in zdravje pri delu

Spletni dogodek
Nastajajoča tveganja in izzive za varnost in zdravje delavcev lahko obvladamo, če smo nanje dobro pripravljeni. Prihodnost je tu!

Na mednarodni konferenci Prihodnost je tu: varnost in zdravje pri delu (VZD) bo beseda tekla o mega trendih in možnih smereh razvoja varnosti in zdravja pri delu. Sodelovali bodo številni strokovnjaki Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA), Evropske fundacije za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer (Eurofound), Univerze v Mariboru in Univerze v Ljubljani, ki bodo predstavili najnovejša dognanja na področju uvajanja modernih tehnologij v delovno okolje, psihosocialnih tveganj in duševnega zdravja zaposlenih v digitalnem delovnem okolju, dela na domu, vračanja na delovno mesto po dolgotrajnem covidu-19. Svoja razmišljanja pa bodo predstavili tudi predstavniki socialnih partnerjev, pristojnih ministrstev ter Evropske komisije.

Konferenco organizira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pod okriljem predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije 2021 (PSEU 2021). Potekala bo preko videokonferenčne platforme Zoom v slovenskem in angleškem jeziku. Zagotovljeno bo simultano tolmačenje. Kotizacije ni. Konferenca je torej brezplačna.

Prijavite se lahko do 30. novembra 2021.

V skladu s Pravilnikom o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu bo ministrstvo strokovnim delavkam in delavcem za varnost pri delu priznalo 13 točk.

V teku je tudi postopek za priznanje kreditnih točk na Zdravniški zbornici Slovenije.

Vljudno vabljeni!

Program