Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar na forumu Unije za Sredozemlje in ministrskem srečanju v Barceloni

do
Barcelona, Španija
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v nedeljo in ponedeljek udeležil regionalnega foruma Unije za Sredozemlje ter ministrskega srečanja EU in predstavnic Južnega sosedstva v Barceloni. Osrednja tema pogovorov bodo skupni izzivi in razvoj dogajanja v evro-sredozemski regiji.

Minister dr. Logar bo v nedeljo, 28. novembra, ko prvič obeležujemo dan Sredozemlja, ter v ponedeljek, 29. novembra, sodeloval na šestem regionalnem forumu oziroma zasedanju zunanjih ministrov držav članic Unije za Sredozemlje (UzS). V okviru regionalnega foruma pod vodstvom sopredsedujočih UzS, visokega predstavnika za zunanje zadeve in varnostno politiko in podpredsednika Evropske komisije Josepa Borrella in ministra za zunanje zadeve Hašemitske Kraljevine Jordanije  Aymana Safadija, se bo zbralo 42 zunanjih ministrov. Ministri bodo izmenjali mnenja o skupnih izzivih in razvoju dogajanja v evro-sredozemski regiji, predvsem na področju okolja, trajnostnega in vključujočega ekonomskega in človeškega razvoja, družbeno-ekonomskega razvoja regije, digitalne transformacije in civilne zaščite. 

V ponedeljek, 29. novembra, se bo minister dr. Logar udeležil ministrskega srečanja med Evropsko Unijo ter državami predstavnicami Južnega sosedstva.