Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša na trinajstem vrhu ASEM

do
Predsednik vlade Janez Janša se bo v četrtek in petek, 25. in 26. novembra 2021, udeležil trinajstega vrha Azijsko-evropskega srečanja (ASEM), ki bo potekal v virtualni obliki. ASEM je neformalna medregijska platforma za krepitev političnega, gospodarskega in kulturnega dialoga med Evropo in Azijo.

Ključna tema tokratnega vrha bo spodbujanje učinkovitega multilateralizma ter kolektivnega odziva v luči pandemije COVID-19. Predsednik vlade Janez Janša se bo vrha udeležil v vlogi predsedujočega Svetu EU in regionalnega koordinatorja za evropsko skupino. Predsednik vlade bo poleg nagovora ob otvoritvi dogodka nastopil tudi kot panelist na panelu "COVID-19 in družbeno-ekonomsko okrevanje ter razvoj" ter na zaključni novinarski konferenci.

Nagovor ob otvoritvi dogodka bo potekal v četrtek, 25. novembra 2021, v dopoldanskih urah, panel "COVID-19 in družbeno-ekonomsko okrevanje ter razvoj", na katerem bo sodeloval predsednik vlade Janez Janša, pa bo potekal v petek, 26. novembra 2021, v dopoldanskih urah.

Zaključna novinarska konferenca vrha ASEM bo potekala v petek, 26. novembra 2021, s pričetkom ob predvidoma 13. uri. Na novinarski konferenci bodo sodelovali Charles Michel, predsednik Evropskega sveta in regionalni koordinator za evropsko skupino, Ursula von der Leyen, predsednica Evropske Komisije in regionalna koordinatorica za evropsko skupino, Mihail Mishustin, predsednik vlade Ruske federacije in regionalni koordinator za skupino NESA, Janez Janša, predsednik Vlade Republike Slovenije, predsedujoči Svetu EU in regionalni koordinator za evropsko skupino in general Prayut Chan-o-cha, predsednik vlade kraljevine Tajske in regionalni koordinator za skupino ASEAN.

Dogodek bo mogoče spremljati na naslednjih povezavah: https://asem13.mfaic.gov.kh/ ali http://www.aseminfoboard.org/.