Skoči do osrednje vsebine

Odkliknimo spletno nasilje

do
Spletni dogodek
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) organizira spletni seminar »Ustvarjanje varnih spletnih okolij za ženske in dekleta - Odklikni spletno nasilje!«. Spletno nasilje v času pandemije hitro narašča in postaja vse bolj pereč problem.

V okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropski uniji smo v ospredje svojih dejavnosti na področju enakih možnosti žensk in moških postavili boj proti nasilju nad ženskami in dekleti, ki je ključni element spoštovanja temeljnih človekovih pravic. Z dogodkom želimo spodbuditi politično razpravo o spletnem nasilju nad ženskami in deklicami, zato bomo iskali rešitve za učinkovito obravnavanje in preprečevanje spletnega nasilja. Predstavljene bodo tudi dobre prakse na tem področju z namenom spodbujanja razvoja inovativnih pristopov za boj proti spletnemu nasilju in nadlegovanju nad vsemi ženskami in dekleti. 

Spletni dogodek lahko od 10. ure naprej spremljate na tej povezavi.

Na dan dogodka, 25. novembra, sicer obeležujemo mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami. MDDSZ je novembra letos ponovilo medijsko kampanjo »Odklikni«, katere cilj je ustaviti spletno nasilje in nadlegovanje žensk in deklet na spletu.