Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Kustec na 15. konferenci o Evropskem strateškem načrtu za energetsko tehnologijo

do
Ministrica prof. dr. Simona Kustec se bo v udeležila osrednjega panela 15. konference o Evropskem strateškem načrtu za energetsko tehnologijo.

Konferenca o Evropskem strateškem načrtu za energetsko tehnologijo (SET Plan konferenca), ki bo že 15. po vrsti, bo v ospredje postavila vlogo raziskav in inovacij za doseganje pravičnega in trajnostnega energetskega prehoda. SET plan konferenca je stična točka deležnikov s področja energetike ter raziskav in inovacij in se tradicionalno odvije enkrat letno v državi članici, ki predseduje Svetu Evropske unije.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec bo sodelovala v osrednjem panelu skupaj z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem, komisarko za energijo Kadri Simson, ter Mario da Graça Carvalho, članico Evropskega parlameta (EP) in Odbora ITRE v EP. Razpravo o vlogi raziskav in inovacij bo vodil Jean-Eric Paquet, generalni direktor za raziskave in inovacije pri Evropski komisiji.

SET plan konferenca bo potekala v Festivalni dvorani na Bledu od 25. do 26. novembra 2021 kot hibridni dogodek z možnostjo osebne udeležbe na Bledu ali virtualne udeležbe preko spleta.


V ponedeljek, 29. november 2021, se začne Zasedanje Sveta EU za izobraževanje, mladino in šport

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec bo v ponedeljek, 29. 11. 2021, v Bruslju predsedovala zasedanju Sveta ministrov EU za izobraževanje, mladino in šport in predstavila ključne dosežke slovenskega predsedstva na teh področjih.