Skoči do osrednje vsebine

Konferenca o Strateškem načrtu za energetsko tehnologijo (SET Plan konferenca 2021)

do
Bled
Ministrstvo za infrastrukturo v sodelovanju z Evropsko komisijo 25. in 26. novembra 2021 organizira redno letno konferenco o Strateškem načrtu za energetsko tehnologijo (SET Plan konferenca 2021). Konferenca bo potekala na Bledu, možna pa bo tudi aktivna udeležba preko svetovnega spleta.

SET Plan konferenca je stična točka deležnikov s področja energetike ter raziskav in inovacij in se tradicionalno odvije enkrat letno v državi, ki predseduje Svetu Evropske unije. Letošnja konferenca, ki bo že 15. po vrsti, bo v ospredje postavila vlogo raziskav in inovacij za doseganje pravičnega in trajnostnega energetskega prehoda. To bo priložnost za razpravo o raziskavah in inovacijah v energetskem sektorju med odločevalci in oblikovalci politik, industrijo, raziskovalci, civilno družbo ter drugimi zainteresiranimi deležniki.

Cilj letošnje konference je prispevati k trenutnim razpravam o podnebnih in energetskih politikah ter o naložbah držav članic v oživitev in odpornost ter reformam, ki naslavljajo gospodarske in družbene posledice epidemije virusa COVID-19.

Osrednji del konference predstavlja panel z visokimi gosti ter štiri vsebinske razprave, kjer se bodo udeleženci med drugim posvetili vprašanjem zagotavljanja energetskega prehoda, ki je osredotočen na ljudi, digitalizaciji energetskega sektorja, integraciji obnovljivih virov energije v elektroenergetsko omrežje, pametnim omrežjem, hranjenju energije, vodiku ter ohranjanju konkurenčnosti evropskega gospodarstva tekom prehoda.

Konferenca bo organizirana okoli štirih celostnih sklopov vsebin:

  • energija za omogočanje prehoda,
  • energija za trajnostno in vključujočo družbo,
  • energija za pametno industrijsko rast,
  • prihodnost SET načrta.

Konferenca bo potekala na Bledu v Sloveniji od 25. do 26. novembra 2021 kot hibridni dogodek z možnostjo osebne udeležbe na Bledu ali virtualne udeležbe preko spleta. Omogočeno bo tudi povezovanje med udeleženci preko spleta (t. i. match-making). Udeležba na konferenci je brezplačna, zahtevana je predhodna prijava.