Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta

do
Strasbourg, Francija
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v vlogi visokega predstavnika Slovenije, ki med predsedovanjem zastopa Svet EU v odnosih z Evropskim parlamentom, od 23. do 25. novembra udeležil plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu.

V torek, 23. novembra, bo sodeloval v razpravi o razmerah v Belorusiji in na njeni meji z EU ter o varnostnih in humanitarnih posledicah, v razpravi o obsodbi policijskega nasilja nad Romi v EU ter v razpravi o aktualnih razmerah v Bosni in Hercegovini.

V sredo, 24. novembra, bo imel minister izjavo v imenu Sveta EU o izidu podnebne konference COP26 v Glasgowu, sodeloval bo v razpravi o vlogi EU v boju proti pandemiji covida-19: "Kako cepiti svet" ter v vlogi visokega predstavnika, ki zastopa Svet EU v odnosih z Evropskim parlamentom interveniral na temo temeljne pravice in pravna država v Sloveniji, zlasti o odloženem imenovanju tožilcev Evropskega javnega tožilstva.

V času plenarnega zasedanja bo minister Logar skupaj s predsednikom Evropskega parlamenta Sassolijem podpisal tudi nedavno sprejete zakonodajne akte EU.