Skoči do osrednje vsebine

Vlada Republike Slovenije v Pomurski regiji

do
Vlada Republike Slovenije na regijskem obisku v Pomurski regiji.

Predstavniki Vlade Republike Slovenije se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo začel ob 9.30. uri v Raziskovalnem izobraževalnem središču Dvorec Rakičan v Murski Soboti, sledili pa bodo ločeni programi ministric in ministrov. Regijski obisk se bo zaključil na javni tribuni o razvoju Pomurske regije, ki se bo začela ob 18. uri in bo potekala v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.

Program ministrice prof. dr. Simone Kustec

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec bo najprej obiskala Center šolskih in obšolskih dejavnosti in Ljudsko univerzo v Murski Soboti, nato pa OŠ Prežihovega Voranca in vrtec Srednja Bistrica v Črenšovcih, kjer se bo sestala z vodstvom občine.

Po sestanku je ob 14.45 predvidena izjava za medije (Srednja Bistrica 49b, Črenšovci).

Ministrica Kustec bo obisk nadaljevala v Dvojezični osnovni šoli Lendava I, kjer se bo sestala s predstavniki občine Lendava, nato pa še Dvojezično srednjo šolo v Lendavi.

Regijski obisk vlade se bo zaključil na javni tribuni z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji. Javna tribuna se bo začela ob 18. uri in bo potekala v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.

Program državnega sekretarja dr. Mitje Slavinca

Državni sekretar dr. Mitja Slavinec je regijski obisk začel v ponedeljek, 22. 11. 2021, z obiskom Dvojezične osnovne šole Dobrovnik. V nadaljevanju se bo dr. Slavinec sestal z vodstvom Pomurske gospodarske zbornice, obiskal bo tudi OŠ Tišina, kjer se bo sestal z vodstvom občine.

V torek, 23.11.2021, bo dr. Slavinec regijski obisk nadaljeval v Ljutomeru, kjer bo obiskal vrtec, osnovno šolo in gimnazijo. Obisk bo zaključi v OŠ Kobilje, kjer se bo sestal z vodstvom občine Kobilje.

Program državnega sekretarja Marjana Dolinška

Državni sekretar Marjan Dolinšek je regijski obisk začel v ponedeljek, 22. 11. 2021, z obiskom OŠ Gornje Radgona in OŠ Kapela, kjer se je sestal z vodstvi obeh občin ustanoviteljic, Gornje Radgone in Radencev. V nadaljevanju bo obiskal še Srednjo zdravstveno šolo v Murski Soboti in opravil sestanek z vodstvom Zveze za hokej na travi v Murski Soboti.

V torek, 23.11.2021, bo državni sekretar Dolinšek obiskal dve osnovni šoli (OŠ Puconci in OŠ Svetu Jurij) in dva vrtca (vrtec pri OŠ Cankova in vrtec Apače), kjer se bo sestal z vodstvi občin ustanoviteljic vzgojno-izobraževalnih zavodov.