Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar bo na obisku gostil zunanjega ministra Švicarske konfederacije Cassisa

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo v četrtek, 18. novembra, na obisku gostil zveznega ministra za zunanje zadeve Švicarske konfederacije Ignazia Cassisa. Osrednja tema pogovorov bo poglabljanje političnih in gospodarskih odnosov med državama.

Glavni namen obiska zveznega ministra Švicarske konfederacije Cassisa bo utrjevanje in nadgradnja odličnih odnosov Slovenije s Švicarsko konfederacijo. Švica je druga največja gospodarska partnerica Slovenije in tretja po naložbah v slovensko gospodarstvo.

Minister dr. Logar in minister Cassis bosta izmenjala stališča o sodelovanju v alpskem prostoru, Zahodnem Balkanu, o multilateralnih vsebinah in aktualnih mednarodnih temah. Pogovor bo namenjen tudi odnosom med EU in Švico.


Medijski program:

09.30: Prihod zunanjega ministra Švicarske konfederacije Ignazia Cassisa (FOTOTERMIN)
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve (protokolarni vhod zunaj)

11.05–11.35: Novinarska konferenca zunanjih ministrov Slovenije in Švicarske konfederacije
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve (velika sejna soba)

Informacija za medije:
Novinarska konferenca bo potekala v obliki avdio-video konference. Vse predstavnike medijev, ki želite sodelovati na novinarski konferenci prek aplikacije webex in postaviti vprašanja, prosimo, da se prijavite na e-naslov: pr.mzz@gov.si najpozneje do srede, 17. novembra 2021, do 15. ure. Vsem registriranim novinarjem bomo po izteku roka poslali povezavo za prijavo na novinarsko konferenco. Prenos novinarske konference bo mogoče spremljati tudi v živo prek Facebookove strani ministrstva.
Fotografi in snemalci, ki bi želeli biti fizično prisotni na dogodku, morajo izpolnjevati pogoje sheme PCT (preboleli, cepljeni, testirani – test HAGT ali PCR, ki ni starejši od 48/72 ur). Prosimo vas, da zaradi preverjanja pogojev PCT pridete na ministrstvo vsaj 20 minut prej.
Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi na e-naslovu pr.mzz@gov.si ali na telefonski številki 01 / 478 23 54.