Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na novinarsko konferenco ob dnevu slovenske hrane in projektu Tradicionalni slovenski zajtrk

do
Virtualni dogodek
Počasi se približujemo tretjemu petku v novembru, ko bomo obeležili dan slovenske hrane in ga pod sloganom: »Zajtrk s sadjem – super dan!« v osnovnih šolah ter vrtcih proslavili s projektom Tradicionalni slovenski zajtrk.

Projekt, nastal na pobudo slovenskih čebelarjev, je v 11 letih izvajanja prerasel v praznik slovenske hrane in naši najmlajši v vrtcih in osnovnih šolah prevzemajo vlogo njenih ambasadorjev. Prve generacije mladih odraslih pa že prenašajo zavedanje tudi na naslednje generacije, zato je projekt tudi izrazito medgeneracijski, množilen in dolgoročen. Letošnje leto je posebno, saj je Slovenija tudi Evropska gastronomska regija, generalna skupščina Združenih narodov pa je 2021 proglasila za Mednarodno leto sadja in zelenjave. Še posebej želimo tudi poudariti, da sporočilnost dneva slovenske hrane presega zgolj simboliko Tradicionalnega slovenskega zajtrka in izpostaviti pomembnost spodbujanja trajnostnih ter zdravih izbir živil od rojstva naprej.

Vabimo vas, da se nam pridružite na online novinarski konferenci 16. novembra 2021, od 10. do 11. ure, ko bodo z nami tudi vodstva pristojnih ministrstev ter kmetijskih in živilskih organizacij.

Novinarsko konferenco bo možno spremljati preko FB profila MKGP oziroma preko spletne strani Slovenske tiskovne agencije.

Vljudno vabljeni.