Skoči do osrednje vsebine

Spletna konferenca MSCA: "Krepitev uravnoteženih mobilnostnih tokov v Evropi"

do
Spletna konferenca bo namenjena enemu ključnih ukrepov programa Marie Sklodowska Curie (MSCA), tj. mobilnosti štipendistov MSCA, s posebnim poudarkom na nacionalnih pogledih na mobilnost v tujino.

Spletna oblika konference bo omogočila široko udeležbo štipendistov MSCA in drugih raziskovalcev na začetku kariere, ki bodo razpravljali o različnih vidikih mobilnosti v okviru MSCA. V središču bodo krepitev mobilnosti v Evropskem raziskovalnem prostoru, kroženje možganov, izboljševanje življenjskih in delovnih razmer ter neskladnost znanja in spretnosti s potrebami na trgu dela in v družbi. Cilj konference je okrepiti zavedanje o pomenu vzorcev mobilnosti raziskovalcev v EU ter poudariti dobre prakse reintegracijskih procesov in modelov mobilnosti štipendistov MSCA. Razprave bodo prispevale k oblikovanju novih orodij in ukrepov za boljše, stabilnejše, manj prekarne in dolgoročno urejene delovne razmere, usklajene z načrti kariernega razvoja mlajših štipendistov MSCA.

V teku je vrsta predkonferenčnih aktivnosti. Relevantne deležnike in MSCA štipendiste vabimo, da sodelujejo tako, da povedo svojo zgodbo ali izpolnijo vprašalnik

Konferenca bo potekala 15. in 16. novembra v virtualnem formatu.
Več o konferenci in registraciji si lahko preberete na uradni spletni strani.

Povezava na predstavitveni video.