Skoči do osrednje vsebine

Vlada Republike Slovenije bo obiskala Jugovzhodno regijo

do
Vlada Republike Slovenije bo na regijskem obisku v Jugovzhodni regiji. Obiska se bosta udeležila državna sekretarja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec in Marjan Dolinšek.

Predstavniki Vlade Republike Slovenije se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo začel ob 9.30 uri v Ribnici, sledili pa bodo ločeni programi ministrov in državnih sekretarjev.

Program državnega sekretarja Marjana Dolinška

Državni sekretar Marjan Dolinšek bo po delovnem posvetu obisk nadaljeval v OŠ Ribnica, kjer se bo sestal z vodstvom Občine Ribnica. Tudi v okviru obiska vrtca Kočevje je predviden delovni sestanek z vodstvom Občine Kočevje. Sledi obisk Šolskega centra in Olimpijskega centra v Novem mestu, kjer se bo sestal z vodstvom in športniki.

Program državnega sekretarja Damirja Orehovca 

Državni sekretar Damir Orehovec bo obisk regije začel v OŠ Podzemelj, kjer se bo sestal vodstvom občine Metlika. Sledi obisk OŠ Loka v Črnomlju, kjer se bo sestal s predstavniki občine Črnomelj.

Po obisku Srednje šole Črnomelj je ob 11.10 uri predvidena izjava za medije (SŠ Črnomelj, Kidričeva ulica 18a, Črnomelj). Nato bo obiskal še tri osnovne šole – OŠ in vrtec Dolenjske Toplice, OŠ Bršljin in OŠ Šentjernej, kjer se sestal z vodstvom občine Šentjernej.